Senzime erhåller amerikanskt patent


2017-08-09

Senzime AB erhåller amerikanskt patent för TetraSens engångselektroder. Med sin unika design möjliggör TetraSens en snabb applicering med effektiv funktion. Elektroderna används tillsammans med Senzimes monitor TetraGraph som bidrar till effektiv övervakning av patienter under narkos med muskelavslappnande läkemedel. Detta gör det möjligt att enkelt och objektivt avgöra när det är säkert att väcka patienten efter operation, och säkerställa rätt dosering av läkemedel under operation.

Över 70 miljoner patienter genomgår årligen kirurgi där man använder både narkos och muskelrelaxerande läkemedel och forskning har visat att över 30 procent drabbas av postoperativa komplikationer om objektiv patientövervakning saknas. TetraGraph är ett unikt system som utvecklats för att bidra till färre postoperativa komplikationer med en kostnadseffektiv och användarvänlig lösning.

” Senzime utvecklar produkter för att minska andelen komplikationer i samband med operationer, öka patientsäkerheten och bidra till lägre vårdkostnader. Det beviljade patentet för TetraSens stärker vår konkurrenskraft och är ett bevis på vår innovationskraft.  Senzime står inför en bred marknadsintroduktion och vi ser fram emot en fortsatt händelserik utveckling under 2017 ”, säger Senzimes VD Lena Söderström.

Källa: Senzime