Atlas Copco utnämner Vagner Rego till chef för affärsområdet Kompressorteknik


2017-06-29

Vagner Rego är ny chef för affärsområdet Kompressorteknik och medlem av Atlas Copcos ledningsgrupp från den 1 augusti 2017
Bild:Atlas Copco
Vagner Rego är ny chef för affärsområdet Kompressorteknik och medlem av Atlas Copcos ledningsgrupp från den 1 augusti 2017

Atlas Copco, en ledande leverantör av hållbara produktivitetslösningar, har utnämnt Vagner Rego till chef för affärsområdet Kompressorteknik och medlem av ledningsgruppen från den 1 augusti 2017. Vagner Rego är för närvarande chef för servicedivisionen inom Kompressorteknik. 

Vagner är en gedigen ledare med internationell erfarenhet från flera olika roller , säger Mats Rahmström, VD och koncernchef för Atlas Copco-gruppen.
– Hans strategiska tänkande och långa meritlista när det gäller att öka kundernas produktivitet gör honom ideal för denna roll .

Vagner Rego började på Atlas Copco 1996 som ingenjörslärling på en serviceverkstad i delstaten São Paulo, Brasilien. Han fick kontinuerligt mer ansvar och utsågs 2006 till chef för Kompressortekniks serviceverksamhet i Brasilien. Under 2010 blev Vagner Rego marknads- och försäljningsdirektör för divisionen Compressor Technique Service, med bas i Belgien. Innan han 2014 började sin nuvarande befattning som chef för Compressor Technique Service-divisionen var han chef för affärsområdet Bygg- och anläggningstekniks marknadsbolag i Brasilien. 

Vagner Rego, en brasiliansk medborgare, föddes 1972. Han har en examen i maskinteknik från Mackenzie Universitet och en MBA från Ibmec handelshögskola, båda i Brasilien.

Exklusive vakuumverksamheten som blev ett eget affärsområde 2017 hade Kompressorteknik intäkter på MSEK 36 356 under 2016, varav 43% kom från service. Affärsområdet har cirka 16 000 anställda.

Vagner Rego ersätter Nico Delvaux, som kommer att lämna Atlas Copco. 

Källa: Atlas Copco