Createbolag beviljas bidrag från EU:s ramprojekt Horizon 2020


2017-06-16

Createbolaget Carr Hansson Kinetics beviljas bidrag om 50 000 € från EU:s nya ramprogram för forskning och innovation, Horizon 2020. Programmet löper mellan 2014-2020 och är världens största satsning på forskning och innovation. Konkurrensen att bli beviljad stödet är mycket hög.

 Carr Hansson Kinetics utvecklar en innovativ och miljövänlig lösning på hur man tar sig fram i städer – utan bil. Målet är att skapa en helt ny kategori elmotorer.

-Vår ambition är få människor att ta sig fram utan bil i staden. Vi tror på konsumentdriven förändring så det bästa vi kan göra är att ta fram miljövänliga alternativ som man hellre använder, helt enkelt för att livet blir bättre och roligare. Att få den ambitionen bekräftad på det här sättet stärker oss förstås och ger oss en sten till men vi har många hinder att klara av innan vi är framme och kan fira ordentligt. Pengarna kommer att gå åt till att verifiera och utveckla teknik men även arbeta med och lära oss om beteenden och konsumentvilja. Siktet är även inställt på att nå nästa nivå av finansiering, säger Olof Hansson, vd och grundare av Carr Hansson Kinetics.

Horisont 2020 (på engelska Horizon 2020) är EU:s nya ramprogram för forskning och innovation och löper under perioden 2014–2020. Programmet är världens största satsning på forskning och innovation och har en budget på ca. 80 miljarder euro. Horisont 2020 inkluderar en förstärkt satsning på excellent forskning, extra satsningar på små och medelstora företag, tvärvetenskapliga samarbeten, satsningar på industriella teknologier och samhällsutmaningar samt förenklade regler för deltagande. Programmet erbjuder möjligheter för många olika aktörer: universitet och högskolor, näringsliv, forskningsinstitut, offentlig sektor och det civila samhället

Källa: Vinnova