SKF i Göteborg rekryterar igen


2017-06-15

Bild:SKF

Nya investeringar och ökad efterfrågan gör att företaget rekryterar igen. Rekryteringsbehovet finns över hela verksamheten men främst inom IT-området och lagertillverkningen.

Satsningarna på nytt center för mjukvaruutveckling i Göteborg för framtidens tillståndsövervakning av maskiner, samt införandet av nytt affärssystem som knyter ihop koncernens 140 produktionsenheter i världen, innebär ökat behov av mjukvaruutvecklare, affärs- och applikationsexperter med erfarenhet av affärssystemet SAP.

-       Vi satsar på ökad digitalisering och Internet of things för att minska kostnaderna, skapa nollfelsleveranser och öka spårbarhet och flexibilitet. Dels inom den egna verksamheten när vi kopplar samman flödena i vår produktion med de administrativa transaktionsflödena, och dels i utvecklingen av nya plattformar för nästa generations teknik för tillståndskontroll av maskiner hos våra kunder, säger Gunilla Nilsson VD SKF Sverige AB.

Just nu behöver ett 60-tal tjänster tillsättas i Göteborg och cirka hälften av dessa är inom produktionsverksamheten. Inom tillverkningsenheten av rullkomponenter avser SKF gå upp till 5-skift för att klara produktionssituationen.

-       Vi har en positiv situation med ökad efterfrågan på våra produkter för fabriken i Göteborg, samtidigt som vi behöver öka takten och säkerställa framtida volym och tillgänglighet av våra produkter hos våra kunder, säger SKF Sveriges VD Gunilla Nilsson.

Koncernsatsningarna på nytt mjukvarucenter samt investeringarna i ny tillverkningsteknologi i Göteborg som innebär fullt automatiserad och digital produktionsprocess, skapar stora möjligheter för verksamheten i Sverige menar Gunilla Nilsson.

-       Det händer mycket just nu inom svensk industri och särskilt området Industri 4.0. Här i Sverige finns en stor produktionskunskap och hög utbildningsnivå hos industriarbetare och vi behöver nya talanger som brinner för att minska friktion, få saker och ting att gå snabbare, längre, renare och säkrare.

Fakta SKF i Sverige:

I Sverige har företaget cirka 3 300 anställda fördelat på flera orter.

I Göteborg finns även forskning och utveckling av sfäriska rullningslager, samt ett center för utveckling av tillverkningsprocesser inom koncernen Manufacturing Development Center (MDC). Fabriken i Göteborg tillverkar över en miljon lager per år. Merparten går på export till tung industri såsom gruvor, stålverk, pappersmaskiner, vindturbiner och industriväxellådor.

Källa: SKF