Vimek lanserar skogsmaskiner med facelift


2017-06-02

Bild:Vimek

Ny modern miljövänlig motor, uppgraderad drivlina och ett apteringssystem som på storskaliga skogsmaskiner. Det är några av nyheterna i Vimeks välfyllda facelift som presenteras vid Elmia Wood 2017. Vid mässan presenteras även tjänsten Vimek Finans och en helt ny skogsmaskinslösning.

Modellerna faceliften handlar om är skotaren 610, 610 BioCombi och skördaren 404.
Vimek har lagt stor kraft vid uppgraderingen av modellerna. Förpackningen är varsamt uppdaterad, men under skalet har det hänt desto mer.

– Faceliften kommer med många nyheter. Det handlar om hela kedjan från motor till drivlina, styrsystem, krantillval och aggregat, berättar Ola Lindström, försäljningsansvarig för Europa.

– Användarna kommer att uppleva att maskinerna blivit starkare, tystare och mer kraftfulla. Våra testförare har varit mycket positiva och säger att det är en markant skillnad.

I korthet består faceliften av:

 

Vimek Finans för en trygg finansiering

Vid Elmia Wood presenterar Vimek även sin finansieringslösning Vimek Finans. Tjänsten gör det enkelt för en skogsägare eller entreprenör att investera och finansiera sin nya maskin.

– En av de största fördelarna är möjligheten till fullfinansiering. Med vår finansieringslösning behövs ingen kontantinsats och kunden kan dessutom välja en löptid på upp till 10 år vilket är helt unikt på marknaden idag, berättar Vimeks VD Fredrik Lundberg.

– Med Vimek Finans skräddarsyr vi avtal som passar varje kunds behov.

 

Presenterar unik skogsmaskin

För att visa sin innovationskraft presenterar Vimek under Elmia Wood en världsunik skogsmaskinslösning som på ett helt nytt sätt kombinerar en skördare och en skotare i samma maskin men med snabbt utbytbara komponenter.

– Effektivitet är betydelsefullt i det småskaliga skogsbruket. Behovet av smarta lösningar och möjligheten att kombinera olika maskintyper är stort. Vi vill visa att produktutveckling och innovation är viktigt även inom det här segmentet, berättar Fredrik Lundberg.

– Det finns flera kombinationslösningar på marknaden men vi har tänkt helt nytt och i vår lösning har vi utgått från skördarperspektivet eftersom skördarmomentet sätter nivån på slutresultatet.

Hela utbudet på plats

Vid Elmia Wood visar Vimek upp sitt kompletta modellprogram från trotjänaren Minimaster och minsta skotaren 606 till toppmodellerna 610 och 404 samt redskap och tillbehör.

Källa: Vimek