Södra ingår samarbetsavtal med Välinge Innovation för unikt trädäck


2017-03-09

Södra har slutit ett samarbetsavtal med Välinge Innovation om ZENSE TM. Fr.v Göran Dannborg, Välinge, Nils-Erik Engström, Välinge, Fredrik Gustavson, Södra och Jörgen Lindquist, Södra.
Bild: Södra
Södra har slutit ett samarbetsavtal med Välinge Innovation om ZENSE TM. Fr.v Göran Dannborg, Välinge, Nils-Erik Engström, Välinge, Fredrik Gustavson, Södra och Jörgen Lindquist, Södra.

Södra och Välinge Innovation har undertecknat ett samarbetsavtal som innebär att Södra licensierar Välinge Innovations patentsökta system för exklusiva utegolv - ZENSE™. Trädäcket som har en fog för dold montering, kommer tillverkas på Södras sågverk i Kisa och den AB impregneras med 20-års rötskydd enligt Nordiska Träskyddsrådet (NTR).

ZENSE™ har ett utseende och känsla som påminner om ett inomhusgolv. Trädäcket monteras utan synliga skruvhuvuden på däckets yta och inga lösa föremål kan falla igenom fogen mellan brädorna. Däcket har en ventilerande och dränerande funktion och brädorna kan vid behov vändas, vilket minskar spillet både på brädgården och vid monteringen. 

– Detta är en innovativ produkt som är unik på marknaden. Södra har både tekniska och marknadsmässiga möjligheter att ligga i framkant med den här typen av nya produkter, med moderna produktionsanläggningar och väl utbyggda logistiklösningar. Vi har mött ett mycket stort intresse för ZENSE™ i bygghandeln och har redan slutit flera avtal med de största kedjorna, säger Fredrik Gustavson, marknads- och försäljningschef Skandinavien på Södra Wood.

Det ligger i Södras affärsmodell att söka samarbeten som kan bidra till att hålla företaget i frontlinjen vad gäller nya produkter och lösningar.

– Marknaden efterfrågar nytänkande. Välinge Innovation är ett mycket bra exempel på företag som bidrar med rätt delar för att vi ska kunna vidareutveckla vår portfölj och leverantörsroll, säger Jörgen Lindquist, affärsområdeschef Södra Wood.

Välinge Innovation AB innehar varumärket ZENSE™.

– Vi är stolta över att kunna presentera en lösning som både är snyggare och ger ökad bekvämlighet. Man kommer nu kunna gå barfota utan att oroa sig för att få stickor i fötterna och alla bekymmer med förlorade objekt är borta. Södra har varit en bra partner som visat stort kunnande och entusiasm genom hela projektet. Det är givetvis extra kul att kunna lansera en helsvensk lösning som kan förändra marknaden, säger Marcus Bergelin, affärsutvecklingschef på Välinge Innovation.

ZENSE™ beräknas finnas ute i bygghandeln i mitten av mars.

Källa: Södra