Certex och Klätterteknik växer tillsammans inom industriella reparbeten


2016-12-12


Efter att genom åren ha utvecklat ett allt närmare samarbete inom tunga lyft och industriella reparbeten tar nu Certex och Klätterteknik nästa kliv tillsammans. Genom förvärvet av Klätterteknik samlar Certex de två företagens produkt- och tjänsteexpertis inom tunga lyft för industrin.

”Certex får tillgång till marknadens vassaste tekniker inom industriella reparbeten, sk rope access. Det finns en stor potential i dessa tjänster och efterfrågan är stabilt växande. Klättertekniks expertis inom industriella reparbeten och deras heltäckande erbjudande inom fallskydd är områden som utgör viktiga komplement till Certex produkter och tjänster för tunga lyft inom industrin. Tillsammans kan vi alltid erbjuda kunderna rätt lösning, oavsett hur utmanande förutsättningarna är” , säger Stefan Jagelid, VD, Certex Svenska.

Stockholmsbaserade Klätterteknik grundades 2010 av Magnus Nordström som än idag är VD för företaget. Under de senaste åren har Klätterteknik etablerat sig som den ledande tjänsteleverantören för reparbeten på hög höjd och i svåråtkomliga utrymmen. Certex, i sin tur, grundades 1904 och är idag en ledande leverantör av helhetslösningar inom lyft, stållinor och service. 

”Genom samarbetet har vi lärt känna varandra väl och också sett vilka fördelar en gemensam organisation och ett samlat erbjudande kan ha för marknaden. Vi ser en del synergier men framför allt en möjlighet att skapa ett attraktivt, komplett produkt- och tjänsteerbjudande. Kunderna får tillgång till en partner som har bredden och kompetensen att alltid hitta den helhetslösning som passar bäst. Det ska bli roligt att växa tillsammans”, säger Magnus Nordström, VD, Klätterteknik.

Förvärvet av Klätterteknik beräknas vara genomfört i början av januari 2017.

Källa: Certex