Stena Weco öppnar kontor i Dubai


2016-12-09

<span>William Stranne, Manager Chartering och Aayush Giri, <br /> General Manager är nu baserade i Dubai </span>
William Stranne, Manager Chartering och Aayush Giri,
General Manager är nu baserade i Dubai


Stena Bulk öppnar genom Stena Weco och Golden Stena Weco ett kontor i Dubai, med inflyttning under december och officiell invigning i januari nästa år. Bolagen befinner sig redan idag på marknaden i regionen men vill komma närmare sina kunder för att på plats fortsätta utveckla transporterna av kemikalier och oljeprodukter. 

”Dubai är generellt en viktig samlingsplats för oljeindustrin i mellanöstern och det ligger dessutom strategiskt nära Iran som nu börjar öppna upp för ökade handelsmöjligheter. Stenas tankverksamhet har redan en närvaro i området med kontakter i den närliggande regionen. Med den nya etableringen möjliggörs ytterligare tätare kontakt med kunder, samarbetspartners och leverantörer. Många redare är dessutom på plats i området,” kommenterar Erik Hånell, VD och koncernchef Stena Bulk AB, liksom CEO för Stena Weco.

För Stena Bulk och Stena Weco, som med sin IMOIIMAX-flotta satsar mer och mer på handeln med kemikalier är Dubai en strategisk knutpunkt. Här bygger dessutom oljeindustrin fler raffinaderier närmare källorna i regionen.

Det finns plats för upp till femton personer på nya kontoret i Almas Tower, JLT. Vid starten finns tre personer på plats. Aayush Giri med lång internationell erfarenhet från flera Stenabolag, närmast Stena International i Göteborg, kommer vara kontorschef.

Stena Weco ägs till hälften av vardera svenska Stena Bulk och danska Weco Shipping. Golden Stena Weco är i sin tur en joint venture mellan Stena Weco och Golden Agri-Resources. Med den nya etableringen i Dubai har Stena Bulk nu verksamhet i sex länder. Förutom Dubai finns kontor i Houston, Köpenhamn, Singapore och Shanghai medan huvudkontoret finns i Göteborg.



Källa: Stena Weco