Anna Belfrage ny CFO i Södra-koncernen


2016-10-28

Fotograf: <span class=\

Fotograf: Henrik Björnsson

Anna Belfrage, Chief Financial Officer, Södra


Anna Belfrage har utsetts till Chief Financial Officer (CFO) i Södra. I rollen som CFO ingår också ansvaret för inköp och IT. Hon tillträder 16 januari 2017, kommer att ingå i koncernledningen och rapportera till vd och koncernchef Lars Idermark.

Anna Belfrage är 54 år, civilekonom från Lunds universitet och kommer närmast från en roll som CFO och tillförordnad vd för Beijer Electronics som hon lämnade 2015. Åren 2004-2010 var hon CFO för ABS Group som ingår i Cardo-koncernen och dessförinnan har hon bland annat haft olika roller inom industriföretag som Dresser Wayne Fueling Systems, Obducat, Lund Eastern Energy och Åkerlund & Rausing.

– Anna Belfrage har en djup industriell och finansiell bakgrund som kommer Södra tillgodo i vårt fortsatta arbete med att stärka konkurrenskraften, tillväxten och den långsiktiga lönsamheten, säger vd och koncernchef Lars Idermark.

– Jag ser fram emot att jobba för Södra och att få bidra till den fortsatta resan in i framtiden, säger Anna Belfrage.

Anna Belfrage efterträder Jörgen Lindquist som våren 2016 utsågs till chef för affärsområdet Södra Wood. Anna Belfrage kommer vara placerad på huvudkontoret i Växjö.

Källa: Södra Wood