Södra skogsägarna beställer pressar för Durapulp av Industriunderhåll AB


2015-04-22

Södra Innovation och Nya Affärer har utvecklat en ny produkt, DuraPulp. Denna kan formpressas till exklusiva förpackningar, stolar för daghem och mycket annat. Materialet är biologiskt nedbrytbart och av högt intresse för marknaden.

För att intresserade kunder ska få möjlighet att testa materialets lämplighet för sina produkter investerar Södra Innovation och Nya Affärer i två pressenheter.
Industriunderhåll AB hade den bästa lösningen berättade Södra Innovation och Nya Affärer när orden tecknades.

Industriunderhåll AB med dotterbolaget KG Mekaniska AB är välkända i marknaden för sin kunskap och kundanpassade lösningar inom industriellt underhåll och mekanik. Företagen har idag ett 30 tal duktiga tekniker med egen konstruktions avdelning. Koncernen omsätter 35 miljoner koronor.

Pressarna för pressning av DuraPulp produkter kommer att jobba i två steg där ett antal moment ingår, inklusive vacuum, värme och hydraulik förutom en robust stålkonstruktion med genialiska lösningar för press processen.

Vi är väldigt stolta att vi har fått förtroendet från Södra Skogsägarna Ekonomisk Förening att delta i ett intressant innovationsprojekt där miljö är ett stort säljargument för slutprodukten. Detta är ett projekt, helt i linje med vår affärsidé, från ide till verklighet, säger företagens koncernchef Ann-Sofie Borglund.
 

Källa: INDUSTRIUNDERHÅLL AB