Genovis AB lämnar in stämningsansökan gällande patentintrång av Promega Inc.


2014-11-11

Bild: Hansa Medical

Genovis, i vilket Hansa Medical äger 10 procent av aktierna, har lämnat in en stämningsansökan avseende intrång av det amerikanska bolaget Promega med en av deras produkter i USA. Genovis berörda produkt FabRICATOR utvecklades ursprungligen med licensierad teknologi från Hansa Medical AB.

Genovis utvecklar och säljer unika enzym i innovativa produktformat som underlättar utveckling och kvalitetskontroll av antikroppsbaserade läkemedel. Produkterna baseras delvis på enzymer ursprungligen framtagna och patenterade av Hansa Medical. Sedan 2012 äger Hansa Medical aktier i Genovis som en strategisk investering och innehavet uppgår till 2 177 065 aktier motsvarande 10 procent av antalet utestående aktier. Patentintrånget berör Genovis exklusiva rättigheter för laboratorieteknisk användning av FabRICATOR som proteinverktyg men har ingen påverkan på Hansa Medicals terapeutiska affärsområden för liknande enzym.

”Vi följer utvecklingen rent informativt i och med vårt strategiska innehav i bolaget. Detta påverkar Genovis specifika affärsområde men saknar beröring med vår verksamhet”, kommenterar Emanuel Björne, VD, Hansa Medical AB.


Källa: Hansa Medical