ACOEM AT-serien, fem verktyg med varierande skicklighet och styrka för att säkerställa optimal axeluppriktning!


2024-04-03

ACOEM AT-serien 
Bild:ACOEM Sweden
ACOEM AT-serien
 


Acoem är en välkänd tillverkare av axeluppriktningssystem och erbjuder AT-serien, ett sortiment av verktyg som är skräddarsydda för olika applikationer och krav. Sortimentet omfattar AT-100, AT-200, AT-300, AT-400 och EXO,var och en utformad för att hantera specifika uppriktningsutmaningar för olika maskintyper.

Den här artikeln syftar till att lyfta fram fördelarna med AT-seriens verktyg och hjälpa till att välja lämplig lösning.

 

 

AT-100 Effektivitet på ingångsnivå


Acoem AT-100 fungerar som ett laseraxeluppriktningssystem på instegsnivå som lämpar sig för ett brett spektrum av applikationer, inklusive direktkopplade, roterbara och horisontella standardmaskiner. Detta verktyg är idealiskt för att rikta in utrustning som brandpumpar och små fläktar eller små fläktar. AT-100 erbjuder en kostnadseffektiv lösning för grundläggande horisontella uppriktningsuppgifter.

 

Idealiska maskiner


 

AT-200 | Förbättrad kapacitet och mångsidighet



Acoem AT-200 har förbättrad hårdvara med sin större detektor och inclinometer med högre upplösning. Verktyget erbjuder avancerade funktioner för att effektivt justera horisontella och vertikala maskiner. Förmågan att kompensera för termisk expansion är denna modell lämplig för större maskiner som industriella pumpar och fläktar. AT-200 ger en behagligare användarupplevelse med en stor AT-displayenhet och FeetLock-applikationen™ för att övervinna bultbundna maskiner.

 

Idealiska maskiner


 




AT-300 | Precision och anpassningsförmåga


Acoem AT-300 representerar ytterligare ett framsteg inom axeluppriktningsteknik, med förbättrade 3:e generationens digitala sensorer och inclinometer för förbättrad noggrannhet. Detta verktyg kan rikta in ett brett spektrum av maskiner, inklusive distans- och kardanaxelkopplade konfigurationer.

Bra funktioner i detta verktyg inkluderar Hot Check™ som underlättar verifiering av termisk tillväxt och ett Machine Train*-program som möjliggör uppriktning av komplexa maskiner som involverar flera komponenter och kopplingar, såsom en motor-, växellåda-generator.

Dessutom innehåller den mätfunktionen, Dual Multipoint, som möjliggör registrering av fler än 3 mätpunkter. Detta anpassningsbara läge är särskilt fördelaktigt för turbinuppriktningar, vilket underlättar registrering av flera individuella mätpunkter vid valfri önskad rotationsposition.

Idealiska maskiner

  • Pumpar och fläktar
  • Maskiner med distansaxlar
  • Maskiner med kardanaxlar
  • Konfigurationer för maskintåg
  • Turbiner
 

 

 

 

 

 

AT-400 | Flaggskeppsprestanda för justeringsexperter


Toppen av AT-seriens portfölj är Acoem AT-400, som erbjuder oöverträffade funktioner som är skräddarsydda för uppriktningsexperter. Dess innovativa 2-axliga sensorer med stora detektorer möjliggör exakt uppriktning av horisontella, vertikala och olika kopplade eller frånkopplade maskiner, även i grova uppriktningssituationer.

Mätläget Dual Sweep förenklar mätprocessen genom att automatiskt fånga många mätpunkter med realtidsjusteringar. OL2R ("Offline to Running") möjliggör exakt mätning av termisk tillväxt och andra offline-till-kör-effekter med största noggrannhet. Dessa resultat kan integreras i mätproceduren för axeluppriktning.

Dessutom utökar planhetsmätning AT-400:s användbarhet, vilket möjliggör bedömning av fundamentets och ytans planhet. I princip alla typer av maskiner, inklusive kompressorer, fläktar, fläktar, turbiner, pumpar, växellådor, omrörare, kyltorn och många andra, kan riktas korrekt och exakt med detta toppmoderna verktyg.

Ideal Machinery

 

 




 

EXO | säker uppriktning


Fixturlaser EXO är Acoems EX verktyg för laseraxeluppriktning i explosionsfarlig miljö. Den EX-certifierade surfplattan (ATEX/IECEx Zone 2-certifiering) och sensorerna (II 3D Ex ic op isIIC T4 Gc-certifiering) säkerställer både överensstämmelse och säkerhet i farliga miljöer. Med möjligheten att göra uppriktning i både horisontella och vertikala maskiner kan EXO lova korrekta resultat varje gång.

EXO klarar i princip vilken kopplingstyp som helst. EXO har flera mätmetoder, inklusive det kraftfulla Dual Multipoint-mätläget, gör uppriktningen till en barnlek. Från standardfläktar och vertikala pumpar till kompressorer och mycket mer, EXO ger dig möjlighet att uppnå perfekt uppriktningt med lätthet.

Idealiska maskiner

  • Kompressorer
  • Generatorer
  • Maskiner med distansaxel
  • Motorer
  • Fans
  • Pumpar

 

 

Sammanfattning

Sammanfattningsvis tillgodoser Acoems AT-serie axeluppriktningsverktyg olika uppriktningskrav, från grundläggande maskiner till komplexa industrimaskiner. Att välja lämplig modell beror på faktorer som typ av maskin, noggrannhet som behövs och budgetöverväganden. Oavsett om det handlar om instegseffektiviteten hos AT-100 eller flaggskeppsprestandan hos AT-400, ser Acoem till att användarna kan investera i rätt utrustning för sina specifika applikationsbehov. Med alla system anslutna till Internet och Acoem Cloud kan användare enkelt lagra, arkivera och analysera uppriktningsdata, vilket säkerställer optimal maskinprestanda över tid.


Källa: ACOEM Sweden