Essentra förvärar BMP Tappi s.r.l.


2023-09-26


Vi är glada att meddela att Essentra har undertecknat ett avtal för att förvärva BMP s.r.l. (BMP TAPPI). Med bas i Milano, Italien, har BMP TAPPI över 60 års erfarenhet och en beprövad historik av kontinuerlig tillväxt. BMP TAPPI tillverkar och distribuerar ett omfattande sortiment av kåpor och pluggar och tillhandahåller produkter till flera olika marknader, bland annat industriutrustning, tillverkningsindustrin och fordonssektorn.


Vi är glada över att välkomna BMP TAPPI-teamet till Essentra och bygga vidare på vårt befintliga samarbetet som sträcker sig över mer än 20 år.

 

Simone Bustero, VD vid BMP TAPPI säger:

 

"Jag är glad över att BMP TAPPI kommer att bli en del av Essentra-familjen och ser fram emot att se företaget växa till nästa nivå med Essentras internationella erfarenhet. Vi har haft ett nära samarbete i många år. Detta är ett spännande nästa steg i resan för hela teamet på BMP TAPPI som fortsätter att utveckla detta fantastiska företag. Jag vill också ta tillfället i akt att tacka teamet på Scouting Capital Advisors för deras stöd i försäljningsprocessen."

 

Scott Fawcett, VD Essentra PLC säger:

 

"Jag vill ge ett varmt välkomnande till alla på BMP TAPPI, ett företag vi samarbetat nära med i över 20 år. Detta förvärv stärker Essentras marknadsledande produktportfölj samtidigt som den öppnar upp ytterligare möjligheter till merförsäljning och utökar vår närvaro i Europa. Jag ser fram emot att kunna dela med oss av vårt utökade produktutbud till våra kunder, samtidigt som vi fortsätter att erbjuda en allt mer bekymmersfri service."


Källa: Essentra