Facebook

Instagram

LKAB Mekaniska blir partner i SSAB Hardox WearParts nätverket


2020-01-24

Fr.v. José Rovira SSAB, Roland Törngren SSAB, Robert Nyberg LKAB Mekaniska, Jarl Uggla LKAB Mekaniska.
Bild: LKAB
Fr.v. José Rovira SSAB, Roland Törngren SSAB, Robert Nyberg LKAB Mekaniska, Jarl Uggla LKAB Mekaniska.

– Att LKAB Mekaniska blivit utvald som partner i Hardox Wearparts nätverket är ett tecken på kvalitet, tillförlitlighet och kompetens, säger Jarl Uggla VD på LKAB Mekaniska.

– Vi ser fram mot den tekniska support vi får från SSAB och hoppas på att sakkunskapen om slitage inom gruvsegmentet kommer att komma våra kunder till gagn. Med LKAB Mekaniskas breda kompetens och moderna maskinpark hjälper vi våra kunder hela vägen från ritbord till lackering, fortsätter Jarl Uggla VD.

LKAB Mekaniska är en komplett partner för stålkonstruktion och maskinbearbetning. Företaget har lokaler, maskiner och kompetens att produktutveckla, konstruera och leverera allt från små komponenter till stora stålkonstruktioner för främst gruv-, process- och tillverkningsindustrin i norra Sverige. LKAB Mekaniska hjälper också kunder att öka effektiviteten och lönsamheten genom att exempelvis erbjuda underhålls- och serviceavtal.

Hardox Wearparts är ett världsomspännande nätverk av slitdelstillverkare som tillhandahåller slitdelar och slitagelösningar som håller industrin igång med optimerad produktivitet och livslängd. Hardox Wearparts nätverket är nära knutet till SSAB, ett specialiserat stålföretag som tillverkar Hardox® slitplåt, Duroxite® hårdpåsvetsade produkter, Strenx® konstruktionsstål, Toolox® maskin- och verktygsstål och många andra stålsorter för krävande slitage- och konstruktionstillämpningar.

Varje Hardox Wearpartscenter ställer höga krav på personalens kompetens och garanterar kvalitet, prestanda och säkerhet hos centrets delar och tjänster. Hardox Wearpartsmedlemmarna har tillgång till vad som förmodligen är världens största kunskapsbas om slitage. Erfarenheter från andra center och SSAB slitagespecialister omsätts praktiskt i våra kunders utrustning och installationer. 

– LKAB Mekaniska blir också en leverantör av sina patenterade WRC-bultar till Hardox Wearparts världsomspännande nätverk, vilket skapar ytterligare affärsmöjligheter, tillägger Jarl Uggla. 

– Vi blev väldigt imponerade över LKAB Mekaniskas gruvapplikationskompetens och maskinpark som tillsammans backar upp företagets tillväxtplaner för Malmfälten. SSAB är väldigt stolta över att inleda ytterligare ett samarbeta mellan LKAB och SSAB, säger José Rovira, SSAB Special Steels, Sales Director NEC.


Källa: LKAB


Skriv ut

Gruvjätten Vale anlitar Mobilaris Mining & Civil Engineering och Epiroc för att digitalisera sin gruvverksamheten

Vale är ett av världens största och mest framstående gruvbolag med huvudkontor i Brasilien och en närvaro i ett 30-tal andra länder. Vale har nu valt ut Mobilaris...

Läs mer
Sotkamo
Finkornig granit som bryts i Malmby bergtäkt. Inom Malmbytäkten har man visat att denna bergart kan förädlas till flera olika ersättningsmaterial för naturgrus. Det mesta av bergmaterialet från denna täkt levereras till betongtillverkning.

Bra bergmaterial i Mälardalen minskar klimatavtryck

SGU har tagit fram nya data om bergkvaliteten i Mälardalen. Informationen är viktig...

Läs mer
Akobominerals


Samarbete genomsyrar årets konferens på Euro Mine Expo med spjutspetsteknik och framtidens metoder i fokus

Årets konferens kommer att genomsyras av samarbetsprojekt inom teknik och metoder i absolut...

Läs mer
bergs mekaniska

Mineraltillgångar och mineralreserver 2019

Under 2019 har prospekteringen varit fortsatt framgångsrik i Tara. Därutöver har...

Läs mer
Hexagon
Jonas Albertsson, chef för Epirocs division för teknisk utveckling, Rocktec, Birgitta Bergvall-Kåreborn, rektor vid Luleå tekniska universitet och Pär Weihed, prorektor vid Luleå tekniska universitet.

Luleå tekniska universitet undertecknar samarbetsavtal med Epiroc

Det globala verkstadsföretaget Epiroc och Luleå tekniska universitet avser att lå...

Läs mer
Pristagare. Jennifer Andersson och Jonas Fjellner, båda från avdelningen kross och infrakt på Boliden Aitik, tog på onsdagen emot Svemins Arbetsmiljöpris 2020 i Luleå.

Boliden krossar startfältet - tar hem Svemins Arbetsmiljöpris 2020

Förmågan att entusiasmera medarbetare och på så sätt skapa en sä...

Läs mer


Mest lästaUnica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm

Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se