Facebook

Instagram

Endomines får rättigheterna till Unity-gruvan i Idaho, USA


2019-02-07

Endomine har ingått en avsiktsförklaring med Unity GoldSilver Mines, Inc. för att leasea Unity-gruvan, som är belägen intill Endomines Rescue gruvprojekt i Warren distriktet i Idaho, USA. Unity-gruvan kommer att utvecklas tillsammans med det intilliggande Rescue projektet.

Unity-gruvan består utav patenterade och opatenterade gruvrättigheter som täcker över 5,7 km2av Warren guld distrikt. Den existerande gruvan begriper åtminstone 9 kända ådror med guldförekomster. Två av ådrorna, Little Giant och Rescue, har haft historisk produktion och har även varit de mest produktiva ådrorna i Warren distriktet.

Unity-gruvan är en högvärdig undejordisk gruva, med en historisk produktion vilken pågick mellan 1866 och 1936 med en uppskattad produktion på mellan 28,000 till 35,000 uns av guld. Den rapporterade produktionen tills 1936 hade en genomsnittlig guldhalt på 108 g/t.

Tillsammans med Unity-gruvan, kontrollerar Endomines rättigheterna till hela den kända omfattningen av Little Giant och Rescue guldådror. Little Giant ådran är 610 meter lång och har hittills uttnyttjats till 90 meters djup. Rescue ådran är 1,100 meter lång och har hittills uttnyttjats till 180 meters djup. Det historiska arbetet antyder att de mineraliserade delarna av ådrorna fortsätter i förlängningen samt längs med ådrorna.

Modern prospektering har varit begränsad. Därav, är Endomines intention att rehabilitera historiskt utvecklat arbete vid Unity och Rescue under 2019 för att tillåta provtagning samt borrning av förlängningarna av ådrorna för att kvantifiera och utöka resurserna av Little Giant och Rescue ådrorna. Efter prospekteringen och utvecklandet är Bolagets tanke att driva verksamheten vid gruvorna tillsammans.

För en 10 årig gruvlease av Unity-gruvan, betalar Edomines en årlig hyra på 30,000 USD. Den s.k Netto Smelter Royalty kostnaden är 3 procent, och den årliga hyran kommer att krediteras mot royalty betalningen för pågående år eller året därpå. Under de två första åren av leasen har Endomines en skyldighet att utveckla tillgången med en minimi kostnad på 500,000 USD. Endomines har rättigheten att förlänga lease perioden vidare utöver 10 år så länge produktion vid gruvan fortsätter. Den årliga hyreskostnaden för en sådan förlängning av leasen är 35,000 USD per år.

– Jag kan nöjt konstatera av vi har ingått en avsiktsförklaring av ett lease kontrakt för Unity-gruvan, som är belägen intill vårt Rescue project vilket avsevärt ökar vår prospekterings samt guldproduktions möjligheter i Warren distriktet, säger Endomines VD Saila Miettinen-Lähde.
– Båda gruvorna kan så småningom drivas som en, och de kan uttnyttja den redan existerande produktionsanläggningen vid Rescue. Detta är det första steget att utveckla det som potentiellt kan vara en signifikant resurs i systemet av Warren ådran samt vårt helhets avtryck i Idaho.Källa: Endomine


Skriv utMetallvärden genomför väsentlig tradingaffär med ädelmetaller

Metallvärden i Sverige AB meddelar idag att bolaget har tecknat avtal om den största enskilda tradingaffären i bolagets historia. Affären innebär köp av ä...

Läs mer
Epiroc

Boliden regovisar gångna årets Mineraltillgångar och -reserver

Under 2018 har prospekteringen varit fortsatt framgångsrik i Tara men i övrigt har inga...

Läs mer
Gruvteknik

Sotkamo Silver satsar på BAT-teknik och vattenbehandling

Det har beslutats att införa ett mekaniskt vattenreningsverk i Silvergruvan som en del av en...

Läs mer
bergs mekaniska

Peab bygger ny gråbergsutfrakt i Kiruna

Peab har fått uppdraget att bygga en ny gråbergsutfrakt för LKABs sovringsverk i...

Läs mer
Uniteam

”What local people?” Sveriges största gruvkonflikt visar på samers möjlighet att göra motstånd

Med en ny regering på plats närmar sig ett beslut i den största gruvkonflikten i...

Läs mer

Endomines får rättigheterna till Unity-gruvan i Idaho, USA

Endomine har ingått en avsiktsförklaring med Unity GoldSilver Mines, Inc. för att...

Läs mer


Epiroc vinner stor order för ny koppargruva i Peru

Epiroc har vunnit en betydande order från Anglo American för bolagets nya koppargruva i...

Läs mer
Epirocs brunnsborrigg TH60, som är utformad för att göra arbetet säkrare och snabbare.

Epiroc förvärvar amerikansk distributör av utrustning för brunnsborrning

Epiroc, en ledande produktivitetspartner för gruv- och infrastrukturindustrin, har fö...

Läs mer
Epiroc använder ABB:s e-drivlina för sin andra generation batteridrivna underjordiska gruvfordon som möjliggör dieselfri gruvdrift med förbättrad luftkvalitet och lägre buller.

De möjliggör nollutsläpp med eldrift av tunga fordon

ABB:s optimerade e-drivlina består av motor, frekvensomriktare och fordonsstyrenhet som...

Läs mer

Mobilaris ledning föräras Svensk Bergsmans Hedersmärke

Lena Söderberg, generaldirektör för SGU, delade ut hedersmärket till Hans Wahlquist och Mikael Nyström.

SGU belönade ikväll Hans Wahlquist och Mikael Nyström med den 250 år gamla...

Läs mer


Mest lästa


Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm

Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se