Facebook

Instagram

Endomines får rättigheterna till Unity-gruvan i Idaho, USA


2019-02-07

Endomine har ingått en avsiktsförklaring med Unity GoldSilver Mines, Inc. för att leasea Unity-gruvan, som är belägen intill Endomines Rescue gruvprojekt i Warren distriktet i Idaho, USA. Unity-gruvan kommer att utvecklas tillsammans med det intilliggande Rescue projektet.

Unity-gruvan består utav patenterade och opatenterade gruvrättigheter som täcker över 5,7 km2av Warren guld distrikt. Den existerande gruvan begriper åtminstone 9 kända ådror med guldförekomster. Två av ådrorna, Little Giant och Rescue, har haft historisk produktion och har även varit de mest produktiva ådrorna i Warren distriktet.

Unity-gruvan är en högvärdig undejordisk gruva, med en historisk produktion vilken pågick mellan 1866 och 1936 med en uppskattad produktion på mellan 28,000 till 35,000 uns av guld. Den rapporterade produktionen tills 1936 hade en genomsnittlig guldhalt på 108 g/t.

Tillsammans med Unity-gruvan, kontrollerar Endomines rättigheterna till hela den kända omfattningen av Little Giant och Rescue guldådror. Little Giant ådran är 610 meter lång och har hittills uttnyttjats till 90 meters djup. Rescue ådran är 1,100 meter lång och har hittills uttnyttjats till 180 meters djup. Det historiska arbetet antyder att de mineraliserade delarna av ådrorna fortsätter i förlängningen samt längs med ådrorna.

Modern prospektering har varit begränsad. Därav, är Endomines intention att rehabilitera historiskt utvecklat arbete vid Unity och Rescue under 2019 för att tillåta provtagning samt borrning av förlängningarna av ådrorna för att kvantifiera och utöka resurserna av Little Giant och Rescue ådrorna. Efter prospekteringen och utvecklandet är Bolagets tanke att driva verksamheten vid gruvorna tillsammans.

För en 10 årig gruvlease av Unity-gruvan, betalar Edomines en årlig hyra på 30,000 USD. Den s.k Netto Smelter Royalty kostnaden är 3 procent, och den årliga hyran kommer att krediteras mot royalty betalningen för pågående år eller året därpå. Under de två första åren av leasen har Endomines en skyldighet att utveckla tillgången med en minimi kostnad på 500,000 USD. Endomines har rättigheten att förlänga lease perioden vidare utöver 10 år så länge produktion vid gruvan fortsätter. Den årliga hyreskostnaden för en sådan förlängning av leasen är 35,000 USD per år.

– Jag kan nöjt konstatera av vi har ingått en avsiktsförklaring av ett lease kontrakt för Unity-gruvan, som är belägen intill vårt Rescue project vilket avsevärt ökar vår prospekterings samt guldproduktions möjligheter i Warren distriktet, säger Endomines VD Saila Miettinen-Lähde.
– Båda gruvorna kan så småningom drivas som en, och de kan uttnyttja den redan existerande produktionsanläggningen vid Rescue. Detta är det första steget att utveckla det som potentiellt kan vara en signifikant resurs i systemet av Warren ådran samt vårt helhets avtryck i Idaho.Källa: Endomine


Skriv ut

Integrering av dagbrott och gruvor i realtid med ny banbrytande digital applikation

ABB:s nya Ability Operations Management System maximerar koordineringen mellan veckoproduktionsplaner och dynamiska situationer i gruvan för att förbättra effektiviteten, öka...

Läs mer
Gemometrics
Diamantverktyget GemPen fick goda resultat i de oberoende tester som utfördes av Diamond Producers Association.

Goda resultat för nya diamantverktyget GemPen i oberoende tester

Nyligen publicerade resultat från omfattande tester utförda av Diamond Producers...

Läs mer
Akobominerals

Uppkopplat ekosystem för en säker och effektiv gruvindustri

Under fem år har världsledande svenska aktörer samarbetat för att göra...

Läs mer
Gruvteknik
Epirocs ortdrivningsaggregat Boomer E2 är del av ordern från Züblin International GmbH Chile.

Epiroc vinner order på utrustning för gruvexpansion i Chile

Epiroc har vunnit en betydande order från byggkoncernen Züblin International GmbH Chile...

Läs mer
bergs mekaniska

Epiroc avyttrar produktlinje för geotekniska förbrukningsvaror till Mimir Invest

Epiroc, en ledande produktivitetspartner för gruv- och infrastrukturindustrin, har tecknat...

Läs mer
Hexagon


Nya 6th Sense: en banbrytande metod för smartare gruv- och infrastrukturverksamheter

Epiroc presenterar 6th Sense, ett nytt tillvägagångssätt som kombinerar...

Läs mer
ARmaskinservice 550

SStar Gold Resources har förvävat gruvlicens i Ryssland

SStar Gold Resources AB styrelse informerar om ett framgångsrikt deltagande i en auktion och...

Läs mer


Mest lästaUnica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm

Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se