Facebook

Instagram

Endomines får rättigheterna till Unity-gruvan i Idaho, USA


2019-02-07

Endomine har ingått en avsiktsförklaring med Unity GoldSilver Mines, Inc. för att leasea Unity-gruvan, som är belägen intill Endomines Rescue gruvprojekt i Warren distriktet i Idaho, USA. Unity-gruvan kommer att utvecklas tillsammans med det intilliggande Rescue projektet.

Unity-gruvan består utav patenterade och opatenterade gruvrättigheter som täcker över 5,7 km2av Warren guld distrikt. Den existerande gruvan begriper åtminstone 9 kända ådror med guldförekomster. Två av ådrorna, Little Giant och Rescue, har haft historisk produktion och har även varit de mest produktiva ådrorna i Warren distriktet.

Unity-gruvan är en högvärdig undejordisk gruva, med en historisk produktion vilken pågick mellan 1866 och 1936 med en uppskattad produktion på mellan 28,000 till 35,000 uns av guld. Den rapporterade produktionen tills 1936 hade en genomsnittlig guldhalt på 108 g/t.

Tillsammans med Unity-gruvan, kontrollerar Endomines rättigheterna till hela den kända omfattningen av Little Giant och Rescue guldådror. Little Giant ådran är 610 meter lång och har hittills uttnyttjats till 90 meters djup. Rescue ådran är 1,100 meter lång och har hittills uttnyttjats till 180 meters djup. Det historiska arbetet antyder att de mineraliserade delarna av ådrorna fortsätter i förlängningen samt längs med ådrorna.

Modern prospektering har varit begränsad. Därav, är Endomines intention att rehabilitera historiskt utvecklat arbete vid Unity och Rescue under 2019 för att tillåta provtagning samt borrning av förlängningarna av ådrorna för att kvantifiera och utöka resurserna av Little Giant och Rescue ådrorna. Efter prospekteringen och utvecklandet är Bolagets tanke att driva verksamheten vid gruvorna tillsammans.

För en 10 årig gruvlease av Unity-gruvan, betalar Edomines en årlig hyra på 30,000 USD. Den s.k Netto Smelter Royalty kostnaden är 3 procent, och den årliga hyran kommer att krediteras mot royalty betalningen för pågående år eller året därpå. Under de två första åren av leasen har Endomines en skyldighet att utveckla tillgången med en minimi kostnad på 500,000 USD. Endomines har rättigheten att förlänga lease perioden vidare utöver 10 år så länge produktion vid gruvan fortsätter. Den årliga hyreskostnaden för en sådan förlängning av leasen är 35,000 USD per år.

– Jag kan nöjt konstatera av vi har ingått en avsiktsförklaring av ett lease kontrakt för Unity-gruvan, som är belägen intill vårt Rescue project vilket avsevärt ökar vår prospekterings samt guldproduktions möjligheter i Warren distriktet, säger Endomines VD Saila Miettinen-Lähde.
– Båda gruvorna kan så småningom drivas som en, och de kan uttnyttja den redan existerande produktionsanläggningen vid Rescue. Detta är det första steget att utveckla det som potentiellt kan vara en signifikant resurs i systemet av Warren ådran samt vårt helhets avtryck i Idaho.Källa: Endomine


Skriv utEn Epiroc Pit Viper som används av BHP in Australien.
En Epiroc Pit Viper som används av BHP in Australien.

Epiroc-priser uppmärksammar kundsamarbete och autonoma borriggar

Epirocs första årliga priser uppmärksammar tätt kundsamarbete i Mongoliet och innovativa autonoma borriggar i Australien.


United in Performance-priset belönar exceptionellt...

Läs mer
Epiroc

Sandvik förvärvar Newtrax, en leverantör av digital gruvteknologi

Sandvik förvärvar privatägda Newtrax, en leverantör av ledande teknologi fö...

Läs mer
Akobominerals
Spanska Gemmologiska Institutet testade GemPen på ett medvetet svårt urval av 71 olika typer av syntetiska och naturliga diamanter.

Svenskt diamantverktyg inkluderat i läroplanen hos ädelstensinstitut

GemPen är ett nytt verktyg som kan särskilja naturliga och syntetiska diamanter framtaget...

Läs mer
Gruvteknik

Stor del av svensk järnmalm bildades i vulkaniska processer

Färgad elektronmikroskopbild av en kemiskt zonerad magnetitkristall från den vulkaniska apatitjärnmalmen El Laco i chilenska Anderna.

Järnmalm av kirunatyp utgör den största delen av Europas järnmalmsproduktion...

Läs mer
bergs mekaniska
Översikt kvarter 7, 8 och 9 i nya Kiruna.

Nåiden bygger nya kvarter i Kiruna åt LKAB

Snart startar bygget av cirka 300 bostäder och ett 50-tal butikslokaler i den nya stadskä...

Läs mer
ARmaskinservice 550

Red Dot Award till svensk diamantstartup

GemPens design gör det möjligt att upptäcka syntetiska diamanter på stående fot – något som sparar värdefull tid i värderingsprocessen.

Det svenska startupföretaget Gemometrics sticker ut bland vinnarna i Red Dot Design Award....

Läs mer

Fortbildning av lantmätare med utländsk examen ska lösa branschbristen

Det råder brist på lantmätare i Sverige. Därför har Lantmäteriet,...

Läs mer

Nya Mobilaris Tunneling Intelligence – redskapet för informationsdrivna tunnelprojekt


Mobilaris utökar sitt produktutbud med Mobilaris Tunneling Intelligence, MTI, för...

Läs mer


Mest lästaUnica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm

Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se