Facebook

Instagram

ABB presenterar banbrytande ABB Ability eMine för snabb övergång till helt eldrivna gruvor


2021-09-08

Bild: ABB

ABB har lanserat ABB Ability eMine, en portfölj av lösningar som kommer att snabba upp övergången till gruvdrift med noll koldioxidutsläpp. ABB presenterar också pilotprojektet med banbrytande ABB Ability eMine FastCharge, världens snabbaste och kraftfullaste laddsystem, som utformats med ett gränssnitt för alla fabrikat av eldrivna gruvtruckar. 

eMine™ omfattar en portfölj av elektrifieringstekniker som möjliggör en helt eldriven gruvdrift från gruva till hamn och som är integrerad med digitala tillämpningar och tjänster för att övervaka och optimera energianvändningen. Systemet kan elektrifiera all gruvutrustning från brytning och lastning till uppfordring och materialhantering. Från och med 2022 kommer portföljen att innefatta nya ABB Ability™ eMine FastCharge som tillhandahåller högeffektsladdning av gruvtruckar och som nu körs i pilotfasen. Den innefattar också ABB Ability™ eMine Trolley System som kan minska dieselförbrukningen med upp till 90 procent, vilket avsevärt minskar energikostnaderna och påverkan på miljön.

– Den globala gruvindustrin genomgår en av de mest betydande omvandlingarna i vår generation – att uppnå noll koldioxidutsläpp”, säger Max Luedtke, ABB:s globala chef för gruvdrift.
– ABB Ability™ eMine är en spännande milstolpe för konvertering av befintlig gruvdrift från fossila bränslen till helt eldrivet. Gruvorna kan bli ännu mer energieffektiva med avsevärt minskade nivåer av koldioxidutsläpp samtidigt som man förblir konkurrenskraftiga och säkerställer en hög produktivitet.

eMine™ FastCharge kan bli en hörnsten i övergången till en helt elektrifierad gruvindustri. Den flexibla och helautomatiserade lösningen utformas för de tuffaste miljöer, kan installeras var som helst och kan ladda en eltruck utan mänsklig inblandning med upp till 600 kW, den högsta effekten som är tillgänglig på dagens marknad för att minimera stilleståndstiden för mobila resurser. Laddningstiden beror på batterikapaciteten ombord på gruvtrucken och driftprofilen, men ofta kan en lämplig laddstatus uppnås på 15 minuter. Med eMine™ utvidgar ABB sin portfölj till elektrifiering av gruvtruckar och teknologier för hela uppfordringsprocessen.

eMine™ har integrerad designplanering för att maximera värdet med elektrifieringen och bidrar till att utforma uppfordringsprocessen optimalt med ellösningar som tillgodoser gruvornas behov och bidrar till att klara produktionsmålen. ABB hjälper gruvoperatörerna att kartlägga vägen mot en helelektrisk gruva från utfasning av diesel till implementation av ett nytt tänkesätt och nya färdigheter i teamet. Genom att helt integrera elektrifiering och digitala system från gruva till hamn minskar eMine™ ytterligare de totala kostnaderna och förbättrar gruvdriften samtidigt som miljöpåverkan avsevärt minskas.

ABB bygger vidare på 130 års erfarenhet inom gruvindustrin och är pionjärer inom integrering av elektrifiering, automation och digitalisering av gruvorna. eMine™ stöds av ABB Ability™ MineOptimize, en plattform som optimerar konstruktionen vid utformning av anläggningen eller gruvan och underlättar övergången till en digital och koldioxidfri gruva i framtiden.


Källa: ABB


Skriv ut

Gold Fields väljer ABB:s integrerade kraft- och automationssystem för gruvprojekt i Chile

Den globala teknikledaren ABB ska leverera sex ställverk och en integrerad digital systemlösning baserad på det distribuerade styrsystemet ABB Ability 800xA (DCS) till Gold Fields...

Läs mer
DAFO
– Ju snabbare vi vill ställa om till ett nettonollsamhälle desto högre efterfrågan på metaller, säger Katarina Nilsson, projektledare för ny rapport från Svemin.

Tillgång till metaller och mineral sätter takten i klimatomställningen enligt ny studie

Den viktigaste drivkraften till ökad efterfrågan på många metaller fram till...

Läs mer
Hexagon
Kiruna.

NCC bygger ny säkrare deponiväg för LKAB i Kiruna

NCC och LKAB fortsätter utveckla LKAB:s område i Kiruna. En ny separat deponiväg...

Läs mer
Duroclasercoating 550
Koboltmalm från Storgruvan i Koppartorp.

Potentialen för kritiska metaller och mineral i nordisk berggrund lyfts i ny rapport

SGU har tillsammans med motsvarande myndigheter i övriga nordiska länderna tagit fram en...

Läs mer


”Dags för en ny industripolitik för Sverige”

Klimatomställningen och elektrifieringen går nu snabbt inom den svenska industrin. Det...

Läs mer


Hexagon lanserar HxGN MineMeasure, en lösning för effektivare gruvdrift

Hexagon AB, en ledande global leverantör av lösningar för digitala verkligheter,...

Läs mer


ABB och MEDATech sluter avtal om att utforska teknik för nollutsläpp från tunga maskiner inom gruvindustrin

ABB och MEDATech har har tecknat en avsiktsförklaring för att gemensamt hitta lö...

Läs mer


Mest lästa


Finnsafety


Edmolift


Antiphon
OEM Automatic

Bevego
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm

Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se