Facebook

Instagram

Ny lösningar för smarta byggnader, infrastruktur, städer och nationer på INTERGEO 2019


2019-09-12

Hexagon AB, en ledande global leverantör av sensorer, mjukvara och autonoma lösningar, presenterar sin omfattande lösningsportfölj inom smarta byggnader och infrastruktur samt smarta städer och nationer på INTERGEO som äger rum i Stuttgart den 17–19 september.

Mässans tema är “Knowledge and Action for Planet Earth”, och dess fokus ligger på expanderingen av digitala applikationer inom mobilitet, byggnation och positioneringsintelligens. Detta tema går direkt i linje med Hexagons övergripande strategi om att skapa helt autonoma och uppkopplade ekosystem för tillverkningsindustrin och den smarta staden.

– Den ultimata formen av dataanvändning är när arbetsflöden och processer blir autonoma, vilket också är målet med våra portföljer av smarta lösningar, säger Hexagons vd och koncernchef, Ola Rollén.
– Vi hjälper våra kunder att tillämpa data inom sina arbetsflöden för att uppnå bästa möjliga effektivitet, produktivitet och kvalitet. Med de positiva följdeffekter som detta medför kan vi upprätthålla hållbar tillväxt dels för våra företag, och även för vår ändliga planet. Desto färre resurser som förbrukas, desto mindre spill och desto mindre föroreningar.

Juergen Dold, chef för Hexagons division Geosystems, närvarar på plats och håller en presentation den 17 september där han redogör för hur den tekniska utvecklingen förändrar förutsättningarna för verksamheten och främjar möjligheterna till nya affärsmodeller.

På mässan kommer Hexagon att presentera lösningar som underlättar hanteringen av en byggnads livscykel (från första landmätningen, design, underhåll och renovering till rivning) och optimerar genomförandet av framgångsrika och omfattande infrastrukturprojekt. Några av de mest framträdande produkterna är den nyligen lanserade Leica DSX, mjukvaran för byggnadsdesign BricsCAD och HxGN SmartBuild, en lösning för att säkerställa att byggprojekt slutförs i tid och inom budget. Dessutom presenteras lösningar som visualiserar en digital modell av omvärlden och tillämpar positioneringsintelligens vilket efterfrågas av växande städer och nationer världen över. Andra spännande produkter som presenteras är den aktuella Leica BLK2GO, HxGN Content Program, Hexagon Smart M.Apps samt Luciads mjukvaruportfölj.

I Hall 1 bås B1.022 B1.027 och Hall 4 bås F4.068 kommer Hexagon också att för första gången presentera flera nya lösningar för att möjliggöra autonoma anslutna ekosystem.Källa: Hexagon

Skriv utEn ABB-robot sorterar olika sorters paket med Covariant AI.
En ABB-robot sorterar olika sorters paket med Covariant AI.

ABB och Covariant samarbetar om att driftsätta integrerade AI-robotlösningar

ABB har inlett ett tillsammans med Silicon Valleys AI-startup-företag Covariant om att lansera AI-robotlösningar med början i en helt autonom expedieringslösning för...

Läs mer
Elmia automation 550


IKEAs automatiserade lager bidrar till förkortade leveranstider

IKEA inviger nu sitt nya automatiserade lager för postpaket i Torsvik. Automationen ökar...

Läs mer
Hexagon

Självkörande bussar i landsbygd ökar tillgängligheten


Möjligheterna att leva utan bil på landsbygden är små för de flesta. Men...

Läs mer
För att komma till rätta med olyckorna investerade Carlsberg Fredericia i två cobotar från Universal Robots, ett företag som distribuerar industrirobotar över hela världen.

Carlsberg klarar nollvision för olyckor med hjälp av samarbetsrobotar

Universal Robots, världsledande tillverkare av samarbetsrobotar, kan idag berätta att...

Läs mer
Martin Andersson, Sandströms Elfirma, Daniel Lundqvist, Elektroskandia och Henrik Sandelin, Rowall vid transportbandet på D.A Mattssons Tipp och återvinningsanläggning.

Trepartssamarbete bakom lyckat automationsprojekt

Uppdraget var att installera el, kraft och automationsstyrning till ett transportband vid D.A....

Läs mer
Sami Atiya, vd för ABB:s affärsområde Robotics and Discrete Automation och Börje Ekholm, vd och koncernchef för Ericsson.

ABB och Ericsson banar väg för digital omställning av industrin

För första gången någonsin kommer ABB och Ericsson, tillsammans med Swisscom,...

Läs mer


Mest lästaUnica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm

Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se