Facebook

Instagram

Norconsult stärker utbudet – förvärvar Bitcon


2019-05-06

Bild: Magnus Johnsson, Fototjänster i Kalmar

Norconsult stärker tjänsteutbudet nationellt inom vatten och avlopp genom förvärvet av Bitcon, ett ingenjörsföretag med inriktning på industriell automation med kontor i Kalmar och Karlskrona.

Bitcons kunder är entreprenörer, privata företag, offentliga aktörer samt inom industrin. Genom förvärvet får Norconsult inte bara 10 nya kompetenta medarbetare, man utökar såväl tjänsteutbudet som den geografiska tillgängligheten i landet genom två nya kontor i Kalmar och Karlskrona. 

– Norconsults kontaktnät och vår gemensamma kunskap inom automation och VA är en ypperlig kombination som kommer gynna våra kunder, säger Stefan Berg, VD för Bitcon.
– Vi ser fram emot att ta vårt mångåriga och nära samarbete till nästa nivå.

– Vi arbetar tillsammans redan i flera stora projekt, som Mörbylånga Vattenverk och nya Äventyrsbadet på Liseberg. Därför känns det extra kul att vi nu ska bli kollegor på riktigt, säger Johan Saltin, sektionschef på Norconsult.

Att bredda sig geografiskt och marknadsmässigt ligger helt i linje med Norconsults vision om att bli en av de tre främsta konsultbolagen inom samhällsbyggnad. 

– Vår ambition har länge varit att etablera Norconsult på ostkusten, vilket vi får möjlighet att göra nu. Vi stärker oss inte bara på automationssidan utan också inom VA, miljö, mark och landskap och vårt bolag som helhet, säger Johan Saltin.Källa: Norconsult


Skriv utNyexaminerade akademikern Fredrik Lidström tillför ny kompetens till robotföretaget Arho i Hallsberg. Bredvid honom står platschef Jonas Ahl.
Nyexaminerade akademikern Fredrik Lidström tillför ny kompetens till robotföretaget Arho i Hallsberg. Bredvid honom står platschef Jonas Ahl.

Robotföretag får experthjälp genom samarbete med Örebro universitet

Genom projektet KTP får robotföretaget Arho hjälp till ny kunskap av den nyexaminerade akademikern Fredrik Lidström som arbetar med stöd av forskare på Örebro...

Läs mer
Gloab550
PLCnext Technology från Phoenix Contact är ett unikt, öppet ekosystem för modern automation som uppfyller alla krav hos IoT-världen.

Conrad utökar sitt automationssortiment med komponenter från Phoenix Contact

För Conrad Elektronik handlar 2020 om automationsteknik och den kontinuerliga expansionen...

Läs mer
Elmia automation 550
Nya fästen från igus till robotarmar.

Ny serie fästen till robotarmar

Flexibla och prisvärda fästen för snabb och smidig montering på kollaborativa...

Läs mer
Hexagon

ETAB Industriautomation blir den första certifierade partnern till Bosch Rexroth

Bosch Rexroth och ETAB Industriautomation har tecknat ett partneravtal enligt Bosch Rexroths...

Läs mer
Örebro-studenten Nick Shindler jobbar med att vidareutveckla skörderobotar, som ska göra nytta i industrin i Örebroregionen.

Robotar kan hjälpa företag i regionen

Två små robotar rör sig fram och tillbaka över golvet i robotlabbet på...

Läs mer


Mest lästa

Finnsafety


Drivsystem

Elektronik-expo
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm

Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se