Facebook

Instagram

DrugLog får nyckelroll vid Akademiska sjukhuset


2019-01-11

Bild: Pharmacolog

Den beställning på ett DrugLog system från Akademiska sjukhuset som rapporterades den 6:e december öppnar upp ett nytt intressant marknadssegment. Sjukhusets DrugLog system kommer att användas för kvalitetssäkring av en beredningsrobot. Ett system som Akademiska sjukhuset blir först i Sverige med att införa.

– Att införa en beredningsrobot innebär att vi minskar graden av repetitivt arbete samt risken för att våra medarbetare oavsiktligt exponeras för giftiga gaser vid beredning, säger Mattias Paulsson, Apotekare på Läkemedelsenheten.
– Automatiseringen gör också att spårbarheten ökar väsentligt vilket är mycket positivt för patientsäkerheten. Samtidigt är det av största vikt att kunna verifiera att roboten också håller en jämn beredningskvalitet, särskilt efter underhållsarbete, och det är där DrugLog kommer att spela en viktig roll.

Från och med februari 2019 kommer Akademiska sjukhuset själva att ombesörja extemporeberedning av läkemedel, något som tidigare utfördes av Apoteket AB. Inför detta har Akademiska sjukhuset - som första sjukhus i Sverige - upphandlat en beredningsrobot för att ytterligare förbättra patientsäkerhet, arbetsmiljö samt erbjuda en hög servicenivå till sjukhuset användare. DrugLog kommer att stå för produktionskvalificeringen då roboten behöver valideras med hjälp av ett fristående system för kvalitetssäkring.

– Vi har under en längre tid samarbetat med Akademiska sjukhuset på flera områden och tycker det är väldigt glädjande att få leverera DrugLog till den nya beredningsenheten. Detta marknadssegment är tämligen nytt för oss men vi har redan intressanta diskussioner med flera sjukhus som är i färd med att implementera beredningsrobotar, säger Mats Högberg, VD Pharmacolog.
– Fler och fler europeiska apotek införskaffar beredningsrobotar för preparation av individuell medicinering och behöver ett oberoende instrument för att validera att roboten gör rätt. Detta är mycket positivt för oss då det innebär ytterligare affärsmöjligheter för DrugLog.Källa: Pharmacolog


Skriv utEcoclime vinner projekt för automation av serverhallar – värde 55 miljoner kronor


Ecoclimes dotterbolag SDC Automation har valts som regionansvarig i Norden för fastighetsautomation, även kallat Building Management System, BMS, när ett av världens största...

Läs mer
Uniteam
Detta Secure Edge Data Center (SEDC) erbjuds av Rittal i samarbete med sina partner ABB och HPE och är en nyckelfärdig datacenterlösning som utvecklats speciellt för realtids databehandling i tuffa industrimiljöer.

Högpresterande Edge Data Center för smarta koncept inom transport och logistik

Smarta städer, förarlösa fordon och nya mobilitetstjänster förändrar...

Läs mer
Nytt kompetenscenter för digitalisering av industrin.

SKF inviger nytt kompetenscenter för digitalisering av industrin

SKF inviger ett helt nytt kompetenscenter i Göteborg. Centret ska stötta svensk industri...

Läs mer


SSABs Docol-stål i Gacha robotbussar för alla väder

SSAB är en partner bakom GACHA - robotbussen för alla väder, som presenterades i...

Läs mer
<span><span>Tyska Witron har valts som automationsleverantör <span><span>när <span><span>Axfood</span></span> ska skapa ett högautomatiserat logistikcenter i Stockholm.</span></span></span></span>

Avsiktsförklaring tecknad för högautomatiserat logistikcenter i Stockholm

Axfood har ingått en avsiktförklaring med Witron om att använda bolagets teknologi...

Läs mer

Träffa SCHUNK på UR+ Workshop Tour 2019


Under 2019 kan blir det möjligt träffa SCHUNK under UR+ Workshop Tour i Norge....

Läs mer
Det nya forskningsprojektet AutoDPP, som sker i samarbete mellan Alfred Nobel Science Park, &Ouml;rebro universitet och Epiroc, ska få robotarmar att röra sig självständigt men på samma gång vara medvetna om varandra.

Nytt AI.MEE-projekt inspireras – av bläckfiskens armar

Alfred Nobel Science Parks AI.MEE lanserar nu projektet AutoDPP, som sker i samarbete med Ö...

Läs mer

Här är däcket som ska få bilar att flyga

<noscript>&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &amp;amp;lt;img alt=\

Goodyear AERO-konceptet är ett två-i-ett-däck konstruerat för framtidens...

Läs mer


Volvo visar självkörande elbuss i Singapore

Volvo Bussar och det tekniska universitetet Nanyang Technological University (NTU) i Singapore har...

Läs mer

Transdev och Ericsson testar höghastighetsnätverk för autonoma fordon


Sedan 2018 erbjuder Transdev Europas första mobilitetstjänst för anropsstyrd...

Läs mer
VD Lars Farsø på FH Automation räknar med att årligen spara 1 200 arbetstimmar i produktionen av automatikskåp efter att ha effektiviserat och automatiserat med hjälp av Rittal. Förnyelsen förbättrar samtidigt arbetsmiljön.

Automatiseringen stärker FH Automation i Horsens

FH Automation, ett av Jyllands ledande företag inom industriell automation, har valt Rittal...

Läs mer


Mest lästaUnica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm

Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se