Facebook

Instagram

Conrad utökar sitt automationssortiment med komponenter från Phoenix Contact


2020-05-20

PLCnext Technology från Phoenix Contact är ett unikt, öppet ekosystem för modern automation som uppfyller alla krav hos IoT-världen.
Bild: Phoenix Contact
PLCnext Technology från Phoenix Contact är ett unikt, öppet ekosystem för modern automation som uppfyller alla krav hos IoT-världen.

För Conrad Elektronik handlar 2020 om automationsteknik och den kontinuerliga expansionen av produktsortimentet. Conrad Sourcing Platform utökas nu till att omfatta ännu fler produkter från Phoenix Contact så att B2B-kunder ska kunna köpa så många komponenter som möjligt för sina automationslösningar från ett och samma ställe.

– De nya produkterna från Phoenix Contact i vårt sortiment inkluderar PLCnext Technology, nätaggregaten i serierna UNO, TRIO och QUINT POWER, samt två Ethernet-switchar, FL SWITCH SFNB 5TX och FL SWITCH SFNB 8TX, med vilka vi utökar vårt produktsortiment inom sektorn industriell automation, säger Michael Schlagenhaufer, Senior Director Product Management Core Electronics & Automation på Conrad Electronic.

PLCnext Technology är ett unikt, öppet ekosystem för modern automation och klarar därför alla krav i IoT-världen. Kombinationen av en öppen kontrollpanel, modulär teknisk programvara och systemisk molnintegrering möjliggör enkel anpassning till förändrade krav och effektiv användning av befintliga och framtida programvarutjänster.

Användare som väljer PLCnext Technology drar inte bara nytta av PLC-typisk realtidsprestanda och datakonsekvens även för högnivåspråk och modellbaserad kod, utan även av hög anpassningsbarhet tack vare den snabba och enkla integrationen av programvara med öppen källkod, appar och framtida teknik. Exempel på andra fördelar är intelligenta nätverk genom molnanslutning och integrering av befintliga och framtida kommunikationsstandarder, samt snabb applikationsutveckling. Flera utvecklare kan arbeta självständigt i olika programmeringsspråk med hjälp av sina föredragna programmeringsverktyg.

Startpaketet AXC F 2152 med förinstallerade komponenter är tillgängligt för test av funktionsprincipen och hanteringen av PLCnext Technology i mindre tillämpningar. En annan innovation baserad på PLCnext Technology är styrenheten AXC F 2152 för I/O-systemet Axioline. Styrenheten är snabb, robust och enkel samt konsekvent skräddarsydd för maximal prestanda, enkel hantering och användning i krävande industriella miljöer. PROFINET-stöd, anslutning till PROFICLOUD och stöd för flera protokoll såsom http, https, FTP, SNTP, SNMP, SMTP, SQL, MySQL och DCP är några av fördelarna som styrenheten AXC F 2152 erbjuder. Upp till 63 AXIO I/O-moduler kan anslutas direkt.

Att välja nätaggregat från serierna QUINT, TRIO och UNO innebär att tillämpningar spänningsmatas för maximal systemtillgänglighet. I likhet med övriga POWER-produkter från Phoenix Contact är funktionaliteten och utformningen av nätaggregaten optimalt anpassade till olika branschers krav. Beroende på den valda produkten är enfas- och trefasnätaggregaten i QUINT POWER-serien utrustade med den unika SFB-tekniken (Selective Fuse Breaking-teknik sex gånger märkströmmen för 12 ms) och kan utlösa standardbrytare snabbt och tillförlitligt. Felaktiga strömbanor stängs av selektivt, fel begränsas och driften kan fortsätta i systemets viktiga delar.

Industriella Ethernet-produkter från Phoenix Contact är kända för att det är så enkelt att integrera dem i automationsinfrastrukturen. Ohanterade eller administrationsfria industriella Ethernet-switchar som de nya FL SWITCH SFNB 5TX och FL SWITCH SFNB 8TX i Conrads sortiment har alla standardfunktioner, ett varierande antal portar och finns i olika utföranden. Tack vare den höga immuniteten mot störningar, det robusta metallhöljet och det breda temperaturområdet lämpar sig switcharna för industriell användning och kontinuerlig drift.Källa: Conrad Elektronik


Skriv utNyexaminerade akademikern Fredrik Lidström tillför ny kompetens till robotföretaget Arho i Hallsberg. Bredvid honom står platschef Jonas Ahl.
Nyexaminerade akademikern Fredrik Lidström tillför ny kompetens till robotföretaget Arho i Hallsberg. Bredvid honom står platschef Jonas Ahl.

Robotföretag får experthjälp genom samarbete med Örebro universitet

Genom projektet KTP får robotföretaget Arho hjälp till ny kunskap av den nyexaminerade akademikern Fredrik Lidström som arbetar med stöd av forskare på Örebro...

Läs mer
Gloab550
PLCnext Technology från Phoenix Contact är ett unikt, öppet ekosystem för modern automation som uppfyller alla krav hos IoT-världen.

Conrad utökar sitt automationssortiment med komponenter från Phoenix Contact

För Conrad Elektronik handlar 2020 om automationsteknik och den kontinuerliga expansionen...

Läs mer
Elmia automation 550
Nya fästen från igus till robotarmar.

Ny serie fästen till robotarmar

Flexibla och prisvärda fästen för snabb och smidig montering på kollaborativa...

Läs mer
Hexagon

ETAB Industriautomation blir den första certifierade partnern till Bosch Rexroth

Bosch Rexroth och ETAB Industriautomation har tecknat ett partneravtal enligt Bosch Rexroths...

Läs mer
Örebro-studenten Nick Shindler jobbar med att vidareutveckla skörderobotar, som ska göra nytta i industrin i Örebroregionen.

Robotar kan hjälpa företag i regionen

Två små robotar rör sig fram och tillbaka över golvet i robotlabbet på...

Läs mer


Mest lästa

Finnsafety


Drivsystem

Elektronik-expo
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm

Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se