Facebook

Instagram

Bravida installerar för omkring 100 miljoner när Coop bygger ny automatiserad varuterminal


2020-12-22

Coops nya automatiserade varuterminal i Eskilstuna kommer <span><span>ha en totalyta på 109 000 kvm och blir därmed en av Europas största helautomatiserade terminaler för livsmedel (bilden är en illutration).</span></span>
Bild: Coop
Coops nya automatiserade varuterminal i Eskilstuna kommer ha en totalyta på 109 000 kvm och blir därmed en av Europas största helautomatiserade terminaler för livsmedel (bilden är en illutration).

Bravida har fått i uppdrag av Tommy Allströms byggproduktion AB att utföra elinstallationerna till ett ordervärde av cirka 100 miljoner kronor när Coop bygger sin nya automatiserade varuterminal i Eskilstuna. Projektet kommer att inkluderas i orderingången för Finland i det fjärde kvartalet 2020.

Terminalen i Eskilstuna kommer ha en totalyta på 109 000 kvm och blir en av Europas största helautomatiserade terminaler för livsmedel. Projektet är en totalentreprenad och Bravidas arbeten innefattar projektering och installation.

– Projektet ställer höga krav på gott samarbete för att uppnå ett lyckat resultat. Vi har goda erfarenheter av att arbeta med Bravida och de var ett självklart val av samarbetspartner även i detta projekt kommenterar Tommy Allström på Tommy Allströms Byggproduktion AB.

I den helautomatiserade anläggningen strävar Bravida efter att installera de mest energieffektiva lösningarna för att byggnaden ska bli långsiktigt hållbar.  Alla processer i anläggningen kommer ske automatiserat dygnet runt vilket ställer höga krav på en väl fungerande teknik. God samordning och en detaljerad projektstyrning är några av faktorerna för att lyckas. Jörgen Henriksson, vd, Hangö Elektriska – en del av Bravida kommenterar:

– Det är ett spännande projekt där vi bidrar med våra specialistkunskaper inom logistik och energieffektiva installationer. Jag är trygg med att vi, tillsammans med Tommy Allströms byggproduktion AB kommer att leverera ett gott resultat som möter kundens önskemål.

Projekteringen har startat och kommer att sysselsätta omkring 20 medarbetare från Bravida och inkluderas i orderingången för Finland i det fjärde kvartalet 2020. Projektet kommer att stå klart i det andra kvartalet 2024 och Bravidas arbeten förväntas vara klart i slutet av 2021.


Källa: Bravida


Skriv utJernbro får Navistar-order på AGV-system.
Jernbro får Navistar-order på AGV-system.

Jernbro får Navistar-order på AGV-system

Jernbros affärsenhet Automation har tagit hem en order på AGV-system från Navistar, som kommer att användas i deras produktion av dieselmotorer. Navistar producerar...

Läs mer
Gloab550
Odigo i Lund är Universal Robots första certifierade integratör i Sverige.

Odigo först ut som certifierad integratör för Universal Robots i Sverige

Teknikkonsultföretaget Odigo i Lund blir danska robottillverkaren Universal Robots första...

Läs mer
Hexagon
Coops nya automatiserade varuterminal i Eskilstuna kommer <span><span>ha en totalyta på 109 000 kvm och blir därmed en av Europas största helautomatiserade terminaler för livsmedel (bilden är en illutration).</span></span>

Bravida installerar för omkring 100 miljoner när Coop bygger ny automatiserad varuterminal

Bravida har fått i uppdrag av Tommy Allströms byggproduktion AB att utföra...

Läs mer


Industrirobotar från ABB utrustas med Wizard Easy Programming

ABB utökar det lättanvända programmeringsverktyget till sitt utbud av...

Läs mer


Mest lästa

Finnsafety


Drivsystem

Edmolift
Laser components
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm

Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se